Pages

Friday, October 22, 2010

Tribute to Afifah Aliah a.k.a Agnesia

Sik lamak gik.... 20 November 2010... kakak aku (nya lahir awal nak, yalah terpaksa ditunggah kakak tok ~~ hehe) a.k.a best fren aku in this whole wide world a.k.a partner in crime a.k.a partner during happy days a.k.a partner during sad days..... boleh kata semua lah nya tok.... A very special girl in my life....~~God I miss her so much... Eh pandei melelat indah... haaa... on this particular date kelak nya akan mendirikan syurga impian bersama pemuda yang dah lamak bertakhta dihati nya.... Azmi Drahman (boleh lah tahan muka org laki tok, hikhik.... black sweet ~~ hurm black sweet kah azmi tok... mun mahathir ngan boi baca tok mesti azmi kenak selak... kihkih)... jangan marah mie ahh... ko nang hensem lamak bah... mun sik, sik lah nes sangkut ngan kau nak... hikhikhik... Aku teramat happy utk kitak duak, semoga rumah tangga yang bakal dibina berkekalan sampai syurga.... Tabah mengharungi dugaan hidup berumahtangga.... Arus & onak yang bakal diharungi berbeza bila dah selamat diijab kabul... Walaupun camya... segalanya pasti indah bila kita have each other kan... Cam mek duak boi bah... kuikui.
Aku kenal Afifah a.k.a Agnes tok dah lamak. First kamek duak jumpa masa enrol kat swinburne tahun 2002. Sama ambik Sijil Juruteknik Komputer tahap 2 ngan 3 (~~detail nya~~). Aku dolok masa kat hostel siklah berapa rapat gilak ngan nya tok, nya tok nang gudgirl... lam bilit jak study (~~maksudnya aku tok suka kayo-kayo lah masa ya... hehe :) ~~)
Bila lamak-lamak nak (sik juaklah lamak gilak, ada dalam duak bulan pas tinggal sama di hostel) aku pun mula salu nak blajar sama-sama ngan nya, sebab nya pandey matematik (~~math ku masa SPM kantoi... huhuhu!!!~~~)
Tapi yang slack nya, nya sikmok blaja ditempat lain didalam hostel ya selain dari bilit nya... (nang patut pun, sebab kmk org bisin kat luar ya tiap-tiap malam... hihihi~~~!). Lalu lah aku tok tek mun nak blaja ngan nya, pegi bilit nya mbak buku, haaa... tok lah part yang slack nok ku nak padah awal tek, yang slack nya, bilit nya tok sejuk giler, tilam, cadar ngan bantal nya lembut giler, setiap kali aku pegi sia konon nya nak blaja.... tertidur sepanjang masa.... (hehehe~~~ ya namanya abu abu~~~ uhuhu).... Tapi masa ya lom rapat mena gik mek duak.... Tibalah masa last semester course sijil mek org ya, aku, nesz ngan ahim kenak pilih praktikal kat Yayasan Sarawak (huis.... loan yayasan ku lom start bayar lah...huhuhu). Ahim kat tingkat lain, aku ngan nes sama tingkat. Office nok kat Wisma satok ya. Tapi masa ya praktikal pun sik kedak praktikal jak, sekda kerja langsung nok mek org polah. Aku boleh tido gik kat dibah meja (tapi dah kenak hadang oleh partition nak, so siklah nampak aku tidur kat dibah ya, lagik pun nesz yang setia napok aku sambil nya baca buku... hehehe)... Sampeilah kejadian nesz tersepak aku... (hehehe... sapa suruh tido dibah meja nak~~!!)... Soklan ditujukan buat Nesz sekiranya membaca blog tok >>>Ingat sik ko ngan office boi nama Hafiz ya nes?... kikiki...
Lepas abis sijil ya member-member lain termasuk aku ngan nesz ambik keputusan nak nyambung gik diploma kat swinburne ya.... dipendekkan cerita, sorang demi sorang give up.... cuma aku ngan nesz jak yang tinggal (actually adalah nok lain ya, tapi malas nak nyebut bah, tok kan tribute to Agnes...).... Lalu lah sampei abis blaja diploma ya mek duak grad..... nak dipanjangkan agik cerita tok.... mek duak sama-sama gik pursue amik bachelor.... aku amik bachelor in business & information system, nya amik bachelor business major marketing (aku salah pilih, kantoi semua subjek...~~~ hihi... kenak jumpa kaunselor~~ tukar course~~sama ngan Agnes).... Bertemu lagik kmk duak, lalulah nyewa bilit sama-sama~~~sama-sama dalam mengharungi cabaran nak grad~~~sama-sama grad.... Semuanya mek duak sama-sama.... Bila dapat keja kat Telekom Call Centre pun sama-sama.... Sama-sama juak kenak Credit Management Call Centre.... Nang berjodoh mena juak mek duak tok..... Yalah aku sayang gilak ngan Afifah a.k.a Agnesia tok.... Kmk duak selalu raya sama-sama.... Semoga Allah S.W.T selalu memberkati persahabatan kita nesz.... Segala moment-moment kita sama akan selalu ku cherish dalam hidup aku. TAHNIAH!!! Aku berdoa semoga semua persiapan berjalan dgn lancar.... Aminn!!

Masa tok lah paling best ness.... kita grad sama-sama lepas bertahun-tahun belajar.... huhuhu....

Tok masa mek org first time beraya ngan QAP9334. Hehe... bebas jak nak meraon cney-cney...

Nes... family ku family mu jua... Ingat ya ok darl...

One sweet day... ingat sik kita tiga nina release tension nengok wayang... hehe... nina!!!! I oso miss youuu!!!

Kenangan terindah di cmcc....

Before aku berhijrah ke Labuan... sempat gik mamam sama di pijjahat... hehe


I MISS YOU NESSS!!! :)

4 comments:

Rain Falls said...

huehe...
mun aku paling best ngan nes.. teraweh ngan nya for the 1st time =)

*kaktok ku molah "Tribute to Azmi"... hahahah

nekked219 said...

polah... jgn sik polah.... hehehe

Anonymous said...

terawih pun sempat 2 hari jak. lekak ya lalu hilang. insya allah nina tahun dpn aku akn cuba pergi terawih sbb tahun tok tahun permulaan ku..>>nes

nekked219 said...

hehe... sekpa nes, blaja slow-slow ok...

Post a Comment