Pages

Wednesday, October 13, 2010

Nasi Dagang...

Menurut nok dibaca aku dalam internet, nasik dagang tok nang famous di kelantan and terengganu. Mun di terengganu, nasik dagang nya dimasak makei campuran beras biasa, beras pulut and santan. Side dish nya cuma ikan tongkol masak kari (kari special, rempahnya sik sama macam rempah kari ikan biasa). Pasya ada acar timun. Nyaman aih, baruk pagi tadik aku merasa camney nasik dagang tok tek... hehe... Misha cia. Duak ringgit jak sebungkus bejual di hospital. Ingat mok pesan nasik kerabu ngan Misha pagi tek, tapi sekda nak, yalah nya alu beli nasik dagang jak pakei mek duak dayang...



sik sempat nak ngambik gambar masa nasik gik masih. hehe. tok dah licin abis dah.


dayang tengah mamam kuih ngan minum aik teh susu... hehe... mamam time

------------------------------------------------------------------------------------------------

KISAH TIGER
Aku bangun pagi tadik macam biasa lah bukak pintu bilit nak terus ada tiger depan pintu, ngegeh-ngegeh nak masuk. Manja mode. Aku angkat nya, mbak keluar. Terkejut nyawa ku nangga tikar rumah mek duak boi olehnya. Nang dah rubit eh, hancor meliyo olehnya. Geram mana gik ati ku pagi tadik, nang sik terkata. Berkepong besar panjang mek duak dalam rumah ya, sakit gilak ati ku nangga tiger pagi tadik. Tapi yalah, ya juak dajal, ya juak lah penghibur hati...hehe...

tok masa nya masih kecik... lom berolah gilak


tok masa nya dah besar... berolah gilak...

2 comments:

Rain Falls said...

mancaiiiiiiiii~!!!!

nekked219 said...

nang mancai naa... macam michi, eh sik eh, michi gawok... huhuhu

Post a Comment