Pages

Monday, March 21, 2011

Aku kinek tok dalam dilema. Gney gik gaya nak nambah darah tok. Daging dah ku makan, hati lembu dah ku makan, sayo bayam jak gik belom. seumo hidup ku tok, lom pernah ku masak sayo bayam. mamam sayo bayam nok dimasak oleh mak ku adalah. tapi sayo bayam adalah sayo yang jarang-jarang ku mamam. once in a blue moon jak kali.

mula-mula masa ku gi klinik bebuloh aku sik kenak aim, sebab semua cukup, kali kedua ku pegi, pandei kurang darah indah. apakah kejadian nya sik cukup makan makanan berkhasiat alu lah kurang darah..... kenak suruh tambah makan pil, pegi check-up duak minggu sekali.... kali ketiga ku pegi lepas duak minggu ya tek.... bertambah sikit darah ku, tapi masih dalam perhatian.... tok hujung bulan tok pegi gik check.... mudahan makin bertambah lah darah ku tok... coba sesiapa yang ada pengalaman tok tulong-tulongkan juak aku tok camney cara mok nambah darah gik tok...

aoklah, last week, boi ada came across cgek advertisement tok dalam mudah.my, ada org jual kabinet dapo, murah giler, duakploh inggit jak. cash and carry lah. mek duak boi tek berkenan lah konoknya tek. ingat malam nak gi nangga, tapi yalah tek, barang kedak ya murahnya neylah dapat nak dirizeb2, lalulah dah ada org lain meli, poneklah mek duak boi tok tek nak meli kabinet dapo murah. sekpalah, bukan rezeki. lain tahun jak.

lamak sik ngerepak gitok lam blog. sekda masa nak naip panjang2 sbenanya... okies, udah gik ngerepak tok. simpan k posting lain hari gik. daa...

2 comments:

Rain Falls said...

aku macam ragu-ragu jak mudah.my tok,... mun lelong.com.my ada cayak kit aku. coba ebay mok? aku ketagih main di ebay dah... nguehueh.. banyak oldies and rare item. hihihihi

o tedah ko hana, at least ada orang tolong boi jaga ko time tok,.... send over ur cousin kah dari kuching tok, neman ko di sinun sampei ko deliver baby...

nekked219 said...

yalah. boi tok suka gi mudah.my. tapi brg2 lam ya aku prefer cod. sikmok ku nyuruh boi beli brg kirim duit lok pas ya baruk dapat brg. bahaya mudah.my ya. lelong nang biasa boi bebeli brg sia. ebay aku sik tauk nya pernah try kah sik. kau lah gi sitok neman aku, sambil2 carik kerjaya. hehe

Post a Comment