Resepi Cheddar Cheese Cake
Bahan-bahan ( 8" )
- 140g Butter
- 140g Margarine
- 180g Gula Kastor
- 3 Telur Grade A
- 200g Tepung gandum
- 30g Susu Tepung
- 6g Baking Powder
- 75g Cheddar Cheese
Cara-cara
- Pukul butter, margarine dan gula sehingga gebu
- Masukkan telur satu persatu dan pukul sehingga kembang
- Masukkan campuran tepung, susu tepung dan baking powder dan cheddar cheese. (Tinggalkan sedikit untuk ditabur diatas kek tapi, kalau nak buat topping cream, jangan letak sprinkles cheese ni nanti liat)
- Masukkan adunan kedalam bekas berukuran 8” dan taburkan parutan cheese dan gula kastor
- Panaskan oven selama 15 minit dan bakar adunan pada suhu 180°c selama 40 ke 50minit atau sehingga masak. Jika untuk cupcake, hanya penuhkan 2/3 dan bakar pada suhu 170°c for 20 -25 minit
No comments:
Post a Comment