Bahan-bahan ( 13 biji )
- 110g mentega
- 110g tepung naik sendiri
- 100g gula kastor
- 2 biji telur
- pewarna hijau/pandan
- esen vanilla
Cara-cara
- campurkan kesemua bahan dan putar selama 3 minit
- isikan 1/2 adunan kedalam paper cup
- bakar selama 35 minit pada suhu 170
Bahan-bahan ( Boleh hias sebiji kek 1 kilo )
- 250gm butter
- 150gm shortening
- 250gm icing sugar (diayak dulu)
- 2 sudu besar susu segar
- Pewarna ikut suka
Cara-cara
- Pukul kesemua bahan (kecuali susu segar) hingga kembang atau rupa berubah menjadi putih gebu...
- Setelah cream kembang, putih dan gebu (sekiranya nampak kurang lembut barulah masukkan susu cair tadi) jika cuaca panas mungkin cream tidak memerlukan susu kerana akan menajdi agak lembut
- Ambillah banyak mana cream yang diperlukan dan letak pewarna ikut suka. Kacau sehingga rata...
Sumber dari: http://www.myresepi.com/
No comments:
Post a Comment